Bygga hus – Vi är med er i alla steg

Från första kundmötet till att ni kliver in i ert eget, personligt planerade hus, är vi med och samskapar ert hem. Vi är vana att hantera det praktiska med tomt och bygglov, vi ritar huset efter era önskemål, vi bistår med kunskaper när ni väljer inredning och vi kan ta hela bygget från start till mål om ni så önskar – eller bara leverera stommen till er som tycker om att göra resten själv. När ni för första gången kliver in i ert nya hem och känner er glada och nöjda, får vi vår belöning och bekräftelse på att vi lyckats.

Steg 1

Kundmöte

Boka ett möte med oss. Ta med era idéer och funderingar så sätter vi oss tillsammans och drar de första strecken på skissen till det som ska bli ert eget, personligt utformade hus. När ska huset byggas? Finns det en tomt? Vilka ekonomiska ramar ska vi anpassa oss efter?

Att bygga hus är ett stort och viktigt projekt. Vi gör vårt yttersta för att förvalta det förtroende vi får av er på bästa sätt. Därför går vi noga igenom processen med hur vi bygger hus tillsammans med er. Vi vill att ni ska känna er trygga hela vägen.

En del av våra kunder vill köpa stommen och göra resten själva, andra vill flytta in i ett nyckelfärdigt hus. Ni bestämmer själva hur stor del av jobbet som ni vill att vi ska göra. Oavsett vilket skapar vi nu ett personligt skräddarsytt hem till er

Om ni inte redan har en tomt, kan vi hjälpa er. Vi har ett brett kontaktnät och håller oss uppdaterade om tillgängliga tomter.

Steg 2

Husritning

Om ni redan har ett exempel på ett hus, en planlösning eller en stil ni vill bygga – utgå från det så skissar vi vidare på just era önskemål och behov. Vill ni hellre att vi kommer med förslag, har vi många inspirerande projekt och hustyper som kan hjälpa er på traven. När vi har samlat in era önskemål på planlösning och husstil ritar vi upp ett husförslag.

All byggnation måste följa planbestämmelser; hur stort och högt får ni bygga på just er tomt? Självklart ser vi till att husplanerna stämmer med detta och försöker också ta hänsyn till framtida behov i planeringen. Ett boende är en långsiktig investering som ska hålla länge.

Först när ni är nöjda med ritningen på just er Mälarvilla skriver vi avtal och går igenom alla handlingar tillsammans.

Vi upprättar kompletta bygglovshandlingar och hjälper er med bygglovsansökan. Efter inlämnat bygglov kan det ta upp till 10 veckor innan kommunen godkänner ert bygglov.

bygga hus

Steg 3

Inredningsval

Medan vi väntar på klartecken vad gäller ert bygglov, går vi igenom de olika valen för inredningen. Vilka färger och material vill ni ha för att huset ska kännas ”som hemma” för just er? Vi bistår med erfarenhet, tips och trender. Ni kan sitta hemma i lugn och ro och gå igenom olika alternativ, eller göra valen tillsammans med vår säljare. När ni ska välja exempelvis köksinredning, kakel och klinker får ni träffa våra samarbetspartners.

Era inredningsval behöver vara klara i samband med att bygglovet är klart. Då kan vi ge er ett datum för när ni kan flytta in i ert eget, nya nyckelfärdiga hus.

Har ni valt att köpa stommen till ert hus från oss, får ni nu ett leveransdatum på detta.

Steg 4

Byggnation

Nu börjar vi bygga! Om ni valt att göra en del av jobbet själva är det ert arbete som tar vid när stommen levereras från vår produktion i Surahammar. Vid köp av nyckelfärdigt hus får ni en egen projektledare med byggtekniska kunskaper som ansvarar för ert bygge tills det är klart. Projektledaren kommer att vara med på ert sista möte med säljaren för att sätta sig in i just ert husbygge och blir sedan den kontaktperson som är med på resten av er husresa.

Projektledaren kallar er till flera obligatoriska byggmöten, allt från tekniskt samråd med kommunen till möten med elektrikern. Byggnadsnämnden kommer att göra ett arbetsplatsbesök medan er kontrollansvarige gör flera besök under byggtiden för att kontrollera att regelverket följs.

Genom löpande avstämningsmöten med er ser vi till att huset följer visionen och ni kan steg för steg följa hur vi närmar oss ert färdigbyggda hus.

Steg 5

Välkommen hem!

När huset är klart utförs en slutbesiktning av en oberoende besiktningsman. Den personen ska avgöra om ni har fått vad ni köpt enligt gällande avtal, samt avgöra om entreprenaden är färdig och godkänd.

I samband med slutbesiktningen överlämnar vi nycklarna till ert nyckelfärdiga hus, nu är det bara att flytta in!

Välkommen hem till er nya Mälarvilla!

Med vår hjälp är det enkelt att bygga hus

Vår ambition är att det ska vara enkelt att bygga sitt eget, personliga hus oavsett om man har mycket kunskap om hur man bygger eller inte, oavsett om man själv vill göra en del av jobbet eller inget alls. Vi har flera års erfarenhet av att hjälpa våra kunder att förverkliga sina husdrömmar. Kontakta oss och låt oss ta del av era idéer! Behöver du fler idéer har vi samlat flera exempel under Inspiration.