Inspiration för ert drömhus

Ett hem ska spegla dem som bor i det och vara anpassat efter deras unika behov och livsstil. Genom att skräddarsy ert hem tillsammans med oss på Mälarvillan får ni ett hus som är anpassat helt och hållet för ert tycke och smak. Våra hus ritas unikt för varje kund. Vi har inga färdiga husmodeller som begränsar utformning eller planlösningar. Däremot har vi mängder med ritningar för er inspiration som ni kan utgå ifrån.

Se därför våra olika exempel på hus här nedanför som just exempel, som en inspirationskälla. Ni ändrar fritt i utformning, storlek, planlösning och inredningsval. Inspirationen till hur ert drömhus ska se ut kan komma från många olika håll. Tillsammans med er gör vi vårt yttersta för att förverkliga era husdrömmar. Vi samskapar ert hem!

 

Moderna hus

Den här husstilen karakteriseras av en avskalad och geometriskt enkel arkitektur, med onödiga detaljer bortrensade så att linjerna blir rena. Stilen har sitt ursprung i funkis, där man också kan se hur fönster placeras asymmetriskt och ger liv till fasaden.

Ytorna planeras efter livsstil, gärna med ett stort kök. Det är ofta öppen planlösning där rummen placeras osymmetriskt och nästan flyter ihop. Det är vanligt att rummen har varierande takhöjd med vackra ljusinsläpp.

Hus som byggs i modern stil kan vara lite överraskande och finurliga i sin utformning.

Läs mer om Moderna hus

Klassiska hus

De här husen bygger vi enligt gammal svensk tradition, röda eller gula med vita knutar – en självklar del av det svenska landskapet. Idag har hustypen  utvecklats så att interiören passar vår moderna livsstil.

Stilen kan varieras från charmig bondgård i Bullerbyn till det mer borgerligt eleganta á la Carl Larsson. Här kan generationer mötas och umgås i det stora köket eller finmatsalen som gärna har ett burspråk.

Fönster med spröjs och rött tegel på taken. Exteriören är ofta liksidig och symmetrisk. Något av en symbol för svensk hemtrevnad och harmoni.

Läs mer om Klassiska hus

New England-hus

När européerna koloniserade Nordamerika tog de med sig sin husbyggarstil, men anpassade den så att husen blev lite större.

Husen byggs ofta symmetriskt med entrén på mitten och lika många fönster på var sida. Dekorationerna är sparsmakade som en trappstegsformad takfot eller en hörnstolpe med ett enkelt fräst spår.

Stilen anknyter till det maritima och passar särskilt bra i strandnära områden. Det är fint ljusinsläpp genom de höga, spröjsade fönstren som kan skyddas med fönsterluckor. Inomhus blir det en ljus och luftig atmosfär där det gärna får finnas mörka kontraster.

Läs mer om New England-hus

Funkishus

På 1930-talet kom en reaktion mot rikligt utsmyckade hus. Nu ville man bygga hus med funktionen i centrum. Husen fick gärna kubform och platta tak. Man satsade hellre på badrum, rinnande vatten och kylskåp än onödigt dekorerade fasader.

Funkishus byggs för att harmonisera med naturen och solens rörelse. Därför bygger man gärna så att platsens naturliga kännetecken bevaras och blir ett mervärde för huset.

Funkishus har rena former och är byggda med material som är enkla att sköta. Självklart planeras först hur huset ska fungera och i nästa steg placeras fönstren utifrån detta.

Läs mer om Funkishus

Herrgård

Byggnadsstilen har sina rötter i herrgårdar från 1700-talet. Husen är symmetriska, ofta med brutet tak och en välkomnande entré med pardörrar, som på insidan fortsätter att ge besökaren ett ståndsmässigt intryck.

Man bygger högt i tak, har stora vackert spröjsade fönster och rymliga sällskapsrum. Bygg gärna en stor terass med massiva stolpar för att kunna ha fina bjudningar också sommartid.

Huset kan ha både ett eller två plan. Exteriören är pampig och majestätisk, passar bra ihop med en grusad uppfart där bilarna kan släppa av gäster och varför inte en liten allé?

Läs mer om Herrgård

Behöver du mer inspiration?

Många av de hus vi bygger blandar inspiration från olika stilar, årtionden och modeller. Allt
utifrån vår idé om att samskapa unika hem tillsammans med våra kunder. Första steget
är att hitta något vi kan utgå ifrån – vi hjälper dig gärna med det. Våra bästa tips är att
bläddra i vår huskatalog, spara på bilder och tidningsurklipp, börja skissa på
en planlösning eller ta en promenad och fotografera exteriördetaljer som du gillar.

Sen tar ni med era idéer till oss,
så hjälper vi er att skapa det hus ni drömmer om!

Kontakta oss

Tack för din beställning!
Din katalog är på väg.
Om du inte har fått din katalog inom 15 minuter, kolla din skräppost.
Finns den inte där heller, hör gärna av dig till oss så hjälper vi dig.
Vill du se mer? Beställ vår huskatalog
Jag vill ha den hemskickad Jag vill ha den digitalt
Vår huskatalog innehåller inspiration, husstilar och praktiska tips om hur ni går till väga för att bygga hus tillsammans med Mälarvillan. Beställ den idag så får ni den hemskickad inom ett par dagar så att ni kan titta i den tillsammans, diskutera och börja planera!
Har tomt?
behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka mig aktuell information och erbjudanden. Mälarvillans integritetspolicy*
Något gick fel, vänligen försök igen om en stund.
Säkerställ att alla markerade fält har fyllts i korrekt.
Vår huskatalog innehåller inspiration, husstilar och praktiska tips om hur ni går till väga för att bygga hus tillsammans med Mälarvillan. Beställ den så skickar vi den till er via mail så att ni kan titta i den tillsammans, diskutera och börja planera!
Har tomt?
behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka mig aktuell information och erbjudanden. Mälarvillans integritetspolicy*
Något gick fel, vänligen försök igen om en stund.
Säkerställ att alla markerade fält har fyllts i korrekt.