Nya ägare till Mälarvillan AB

Vi kan härmed meddela att Mälarvillan AB byter ägare

– Vi är mycket glada att få möjlighet att vidareutveckla Mälarvillan från en redan stark och väletablerad position på marknaden, med en produkt som ligger rätt i  tiden – skräddarsydda trähus säger Andreas Nordbrandt, tillträdande VD och blivande delägare i Mälarvillan.

Andreas är i dag Divisionschef på Epiroc (f d Atlas Copco) och har lång erfarenhet från tillverkningsindustrin i olika befattningar.

Delägare i Mälarvillan blir också Per Egeryd från Örebro.

Vi tror oss kunna skapa ett ännu bättre Mälarvillan med vår kombinerande erfarenhet både från industri- och fastighetsbranschen fortsätter Andreas.

– Vi ser tydliga möjligheter till effektivisering och ökat värdeskapande för Mälarvillans kunder genom att tillföra Pers och mina erfarenheter i bolaget, säger Andreas. Det skall bli jättespännande att jobba med Mälarvillans kompetenta team och vidareutveckla produkterna och bolaget.

-Mälarvillan har haft en extrem tillväxt de senaste åren och med det har det följt en hel del växtvärk.

Mälarvillan behöver nu en ägare med ett långsiktigt perspektiv och en tydligare strategi för företagets alla områden med fokus på stabilitet, vilket vi upplever att de nya ägarna står för säger Tord Käck, avgående styrelseledamot och en av dagens delägare i Mälarvillan.

Vi är övertygade om att det här blir en mycket positiv förändring, för såväl kunder som personal, fortsätter Tord.

Mälarvillan AB är Västmanlands största hustillverkare, med huvudkontor i Västerås. Företaget har sin produktion i Surahammar och ett säljkontor i Eskilstuna. Mälarvillan bygger trähus med virke som kommer lokalt från Mellansverige, där kunderna själva har stor valfrihet i både utformning och exteriör. Husen byggs med hög kvalitet och ett samskapande. Kunderna är både privatpersoner och företagare.

 

Det formella ägarbytet och tillträdet sker 1 oktober 2018.

 

För ytterligare information, kontakta;

Gunilla Kaneberg, telefon: 021-470 56 10, mail: info@malarvillan.se

Marknadschef Mälarvillan