Mälarvillan – Din trygga partner för alla typer av husbyggare

Tack vare väl genomtänkt byggprocess, korta transporter och unika stommar är det enkelt för oss att bygga hus som kunderna är med och utformar. Med lyhördhet, kvalitet och flexibilitet gör Mälarvillan samskapandet av husen inspirerande från start till mål, oavsett om kunden är privatperson eller ett större företag.

Skräddarsydda hus och smidiga byggprocesser

Mälarvillan - Hustillverkare i Västerås & Eskisltuna Att bli husägare är en process som får många att lära sig mer om sig själva. Till att börja med funderar många på var de vill bo, kanske i skogen utan grannar eller i ett välplanerat villaområde med bullerbykänsla? Sen är det frågan om att renovera en 1800-talsvilla eller bygga nytt och modernt? Men så börjar frågorna bli svårare: bygga allt själv eller flytta in när allt är klart? Behövs tre eller fyra sovrum – hur många barn ska det planeras för? Vilket material ska köksbänkarna ha och hur stor är budgeten? När blir det inflyttning?

I mer än 20 år har Mälarvillan hjälpt privatpersoner och företag att ställa frågorna som skapar förutsättningar för det drömhem de önskar. Vi vill erbjuda en inspirerande upplevelse från början till slut – därför tror vi på en tydlig process där du som kund alltid vet vad nästa steg är.

”Tillsammans med kunden skräddarsyr vi hus och stommar efter önskemål och behov. Vi är flexibla och har inte några färdiga husmodeller som begränsar utformning eller planlösningar. Men givetvis har vi en stor katalogbank för inspiration. Våra nyckelfärdiga hus säljs på ett kontrakt vilket innebär vi tar fullt ansvar för hela processen.

Mälarvillan bygger prisvärda kvalitetshus, vilket ger nöjda husägare som känner trygghet.”

Mälarvillan - Hustillverkare i Västerås & Eskisltuna

Mälarvillan - Hustillverkare i Västerås & Eskisltuna

Välkommen till vår produktion!

Med hög standard och tydlig byggprocess tillverkar vi alla hus i vår egen produktionsanläggning i Surahammar. Många kunder kommer ut till Mälarvillans anläggning för att se hur de olika byggmaterialen formas till deras drömhus.

På Mälarvillans produktionsanläggning i Surahammar omvandlas våra kunders ritningar till färdiga hus. De flesta husköpare åker till anläggningen för att vara med i processen och kan för första gången se det hus som de samskapat tillsammans med Mälarvillan. Hos Mälarvillan produceras stommar till unika hus och monteringsvänliga väggblock. Dessa kan placeras både liggande och stående. De cirka 20 hantverkare och konstruktörer som arbetar i produktionen sätter ihop husen för hand – spikpistolen är en av produktionens få maskiner.

Doften av trä känns i hela lokalen och bilden av riktiga trähus börjar ta form. Under en timmes rundvandring berättar vi om hela produktionen och visar det noggranna hantverket.

 

”Vi har en standard som hus och stommar byggs efter.
Kunderna som kommer hit blir ofta imponerade över den höga kvalité vi håller. Ett besök här ger inte bara en verklighetskänsla av husupplevelsen utan blir även ett kvalitetsintyg.”

säger Lena Henriksson, produktionsledare på Mälarvillan

Historik

Mälarvillan - Hustillverkare i Västerås & EskisltunaMälarvillan startades 1994 av Lars Edvardson, som en del av Sura Bygg & Trä i Surahammar. Sedan 2006 har företaget kontor i Västerås, medan den egna blockhustillverkningen finns kvar i Surahammar. I januari 2016 öppnades även ett kontor i Eskilstuna för att möta en allt större efterfrågan.

Hos oss finns all kompetens med allt från säljare, konstruktörer, projektledare samt övriga funktioner som behövs för att säkerställa kvalité för vår produktion och process.

Organisationen består för närvarande av ca 45 personer, jämnt fördelade mellan kontoret och tillverkningen.

Lågenergihus som ger lägre driftskostnader

Mälarvillan - Hustillverkare i Västerås & Eskisltuna

I takt med att miljömedvetandet ökar i samhället efterfrågas energisnåla hus alltmer. Vi på Mälarvillan håller oss självklart uppdaterade på allt som händer på marknaden när det gäller energieffektiva material, produkter och lösningar.

Vi bygger hus med låg energiförbrukning som ger ett jämnare inomhusklimat tack vare väggarnas uppbyggnad och tjockleken på isoleringen.

Att bygga energisnåla hus är en investering som du får igen på lägre driftskostnader och sannolikt ett ökat värde vid framtida försäljning. Dessutom är du med och minskar miljöpåverkan via fossila energikällor. Det känns bra helt enkelt.

Trygghet, kvalitet och flexibilitet

Vi strävar efter att fler människor bor i skräddarsydda hus och att Mälarvillan är det självklara valet.

Vi jobbar med noggrann projektering och effektiv produktion av väggelement i trä som bas. Vi kan därför leverera anpassade flexibla lösningar till både privata villaköpare och
 professionella marknadsaktörer i Mälardalen med närområde. Kontakta oss för att planera ditt nästa husbygge!

Kontakta oss
Tack för din beställning!
Din katalog är på väg.
Om du inte har fått din katalog inom 15 minuter, kolla din skräppost.
Finns den inte där heller, hör gärna av dig till oss så hjälper vi dig.
Vill du se mer? Beställ vår huskatalog
Jag vill ha den hemskickad Jag vill ha den digitalt
Vår huskatalog innehåller inspiration, husstilar och praktiska tips om hur ni går till väga för att bygga hus tillsammans med Mälarvillan. Beställ den idag så får ni den hemskickad inom ett par dagar så att ni kan titta i den tillsammans, diskutera och börja planera!
Har tomt?
behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka mig aktuell information och erbjudanden. Mälarvillans integritetspolicy*
Något gick fel, vänligen försök igen om en stund.
Säkerställ att alla markerade fält har fyllts i korrekt.
Vår huskatalog innehåller inspiration, husstilar och praktiska tips om hur ni går till väga för att bygga hus tillsammans med Mälarvillan. Beställ den så skickar vi den till er via mail så att ni kan titta i den tillsammans, diskutera och börja planera!
Har tomt?
behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka mig aktuell information och erbjudanden. Mälarvillans integritetspolicy*
Något gick fel, vänligen försök igen om en stund.
Säkerställ att alla markerade fält har fyllts i korrekt.