fbpx

Husalternativ för företaget

Mälarvillan erbjuder olika alternativ för byggföretag som själva sköter entreprenad eller exploatörer som vill beställa nyckelfärdiga hus på ett kontrakt. Med kontor i Västerås, Örebro och Eskilstuna samt egen produktionsanläggning i Surahammar finns vi nära. Det borgar för trygga affärer, korta ledtider, korta transportvägar och prisvärda lösningar.

SE REFERENSPROJEKT HÄR
För företaget - Stom och blockleverantör - Mälarvillan

STOM- OCH BLOCKLEVERANTÖR

Byggföretag anlitar Mälarvillan i byggprojekt för att få specialanpassade stommar och block till byggnation av bland annat skolor, större boenden och parhus.

TOTALENTREPRENAD

Exploatörer, exempelvis bostadsrättsföreningar, väljer Mälarvillan som husleverantör med totalentreprenad. Vi åtar oss entreprenörsansvaret för 1- och 2-planshus såsom radhus, parhus, kedjehus och fristående villor.

Mälarvillan erbjuder två alternativ:

  1. Beställaren driver projektet. Färdig grund inkl. markarbeten.
  2. Mälarvillans projektledare samordnar hela byggprocessen inklusive grund- och markarbeten.

Vad menas med totalentreprenad?

Om du vill ha ett riktigt bekvämt sätt att köpa hus på är det via totalentreprenad. Vi tar ansvar för hela bygget från start till inflyttningsklart. Det betyder att för dig är det ett enda avtal och du får en personlig byggledare som ansvarar för bygget, oavsett hur många hantverkare som är inblandade. Att välja totalentreprenad är ett mycket bra alternativ om du vill ha ett tryggt och smidigt husbygge utan att behöva ha för mycket att tänka på själv.

Generalentreprenad

Med general entreprenad skriver du ett separat kontrakt med en tredje part, generalentreprenören, som sedan bygger huset. 

Delad entreprenad

Delad entreprenad kan innebära två kontrakt och blir i verkligheten väldigt likt en generalentreprenad, men det kan också betyda att du upphandlar ett flertal entreprenörer och skriver enskilda kontrakt som reglerar allt från markarbeten till kakelsättning. Det du ska tänka på är att du ansvarar själv för samordningen av alla arbeten och är din egen projektledare.

Husalternativ för företag - Mälarvillan
Produktionsanläggning Surahammar - Mälarvillan

NÄRPRODUCERAT

Vi ställer höga krav på att material, produktion och transporter följer gällande normer och krav på låg energianvändning och miljöbelastning. Våra 20-tal hantverkare i produktionsanläggningen i Surahammar sätter ihop husen för hand – spikpistolen är en av produktionens få maskiner. Vårt trä hämtar vi från skogar och sågverk i närområdet. Med korta kedjor blir våra leveranser prisvärda och samhällsvinsterna stora.

Du är såklart alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor